ANKARA / MAMAK - Rasim Özdenören Anadolu Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü Okulumuzdaki Etkinliklerle Kutladık.

Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez! sözünü yazdığımız "Çanakkale Zaferi" mizi Kabulünün 1.9.9. yılını kutlamak üzere toplandık. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Selam olsun, Çanakkale'de vatanı ve namusu için can veren şehitlere! Selam olsun, Çanakkale Gazilerine! Selam olsun yüreği Çanakkale Şehitlerimizin ideali ile atan gençlerimize! Şimdi 18 Martlarda Türk ulusu Çanakkale şehitlerini yâd ederken kalpleri aynı hislerle dolmaktadır. Coşkudan soluksuz kalırken bu millet, bir kere daha saygı ve minnetle anımsıyor o günleri: Ey Aziz Şehit, Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa sen göğsünü sipe ettiğin içindir düşmana, sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken övünçünle doluyor göğsümüz.

Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun. Aziz hatıranı gururla yâd ediyoruz.

26-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024

Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 15:45 - Görüntülenme: 59