ANKARA / MAMAK - Rasim Özdenören Anadolu Lisesi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADIK...

Çocuk, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. Ailede başlayan eğitim süreci okul çağına gelindiğinde öğretmenler ile devam eder. Okul çağına gelen her çocuk yine de yardıma muhtaç bir haldedir. Öğretmenler çocukların aileden uzak olarak bulunduğu okul zamanlarında onların en büyük yardımcısı durumundadırlar.

Sadece okuma yazma öğretmekle görevli oldukları halde, yine de büyük bir özveri ile onların her türlü sorunları ile yakından ilgilenerek, ikinci bir aile ortamının oluşmasını sağlarlar. Bu durum karşısında çocuk, sosyal hayata daha çabuk adapte olarak, toplum içerisinde yer edinme duygusuna daha çabuk sahip olur.

Öğretmen; insanları eğiten, doğru ve faydalı işleri öğreten, çocuk ve gençlerin kişilik olgusunun olumlu yönde gelişmesini sağlayan değerli kimsedir. Öğretmenlerimiz yüklenmiş oldukları bu görevlerini her zaman layığı ile yerine getirmişler, Başöğretmen Atatürk’e ve milletimize layık olacak bir anlayış içerisinde hizmetlerine devam etmişlerdir.

Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Bu özel güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu bakımdan öğretmenler günü, fedakâr öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

01-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-2023

Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 12:45 - Görüntülenme: 167